به گزارش همشهریآنلاین به نقل از اباذر چراغی، رئیس نظام روانشناسی استان زنجان در گفتوگو با خبرنگاران، در رابطه با ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن به واسطه استرس، اظهار کرد: وقتی فردی دچار استرس میشود، مکانیزم بدن خود به خود در برابر ویروسها ضعیف میشود، به طوری که افراد دارای استرس بالا بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریها قرار میگیرند و امکان اینکه این استرس بالا مکانیزم دفاعی بدن را ضعیف کند، بالاست.
وی اظهار کرد: باید به توصیههای وزارت بهداشت توجه کنند تا بتوانیم به بهترین شکل از بحران شیوع ویروس کرونا عبور کنیم، در این خصوص افراد باید مدیریت استرس داشته باشند و به همه دستورالعملهای وزارت بهداشت در رابطه با مدیریت استرس توجه کنند؛ زیرا با مدیریت استرس میتوان به بیماری غلبه کرد.
چراغی در رابطه با وسواس و تلقین، تصریح کرد: تلقین منجر به وسواس میشود، خود وسواس نیز مشکلاتی را برای فرد به وجود میآورد، بنابراین افراد باید تلقینپذیری منفی را کنار بگذارند. تلقینپذیری در مواردی از طریق خود افراد خانواده به وجود میآید و فضای خانواده را متشنج میکند و در موارد دیگری نیز از طریق فضای مجازی و گروههای خاصی این تلقینپذیری در افراد به وجود میآید، افرادی که دچار تلقینپذیری و وسواس هستند باید مراقبت کنند، زیرا احتمال اینکه تلقینپذیری به وسواس تبدیل شود، بسیار زیاد است.
رئیس نظام روانشناسی استان زنجان در رابطه با ایجاد برنامههای متنوع برای کودکان در خانه، ادامه داد: والدین میتوانند برای کودکان در خانه برنامههای مشخصی داشته باشند تا اوقات فراغت و وقتهای خالی خود را پر کنند. والدین نیز میتوانند روانشناس خود در خانه بوده و به عنوان فردی برای مدیریت استرس اعضای خانوادهشان باشند.
چراغی گفت: شستوشوی مداوم دستها با آب و صابون مشکلی برای افراد دچار وسواس و تلقینپذیر ایجاد نمیکند. ویروس کرونا در هوا معلق نیست و افراد باید بهداشت فردی خود را رعایت کنند و تا حتیالامکان از تجمع بپرهیزند و در خانه نیز برنامه مدون خود را داشته باشند و توصیههای وزارت بهداشت را در خصوص پیشگیری از ویروس کرونا جدی بگیرند.
وی بیان کرد: داشتن اعتماد به نفس بالا و باور به توانمندی خود میتواند در رابطه با کاهش و پیشگیری از ویروس کرونا موثر باشد، بیماری کرونا جدید درمان و واکسن ندارد و افراد باید با رعایت بهداشت فردی و آداب تنفسی از ابتلا به این ویروس پیشگیری کنند.
نظر شما